Så mina vänner... innan vi hade skrivit något avtal eller gjort klart en introduktion så avböjde jag jobberbjudandet.
Min plan är och förblir, att till hösten plugga något helt annat för min egen, personliga utvecklings skull.
Jag hade ju bestämt mig att aldrig mer laga mat offentligt till andra. Det har jag gjort så att det räcker i alla möjliga former. I restaurangform, i kallskänk, i storköksmiljö, på gille och (jazz)festlivaler och de senaste 10 åren i egen regi i café miljö.
På Blåherremölla från 2001, i hembygdsparken från 2006 och på Tingsvägen 23 från 2009.
Så många matbeställningar med äggakaga o stegefläsk, porterstek med herrgårdsgrönsaker, varmrökt lax med kokt potatis o kall romsås, päresoppa och andra soppor med för den delen och massor av annan mat också.
Min största merit var förstås när vi på Blåherremölla fick äran att laga 5 rätters till alla artisterna som skulle medverka på Isidors kulle. Kvällen före konserten var de på Blåherremölla och åt. Lisa Nilsson var med minns jag.
En rolig sak när man ska bjuda på finmiddag är att få duka.
Här följer ett bildregn över den fina miljön vi hade på Blåherremölla. Det kan jag sakna ännu.. men det var ju omöjligt att utveckla och förbättra med den hyresvärd vi hade då.

Vi förberedde filén i provköket på Culinar. Lågtempstekt inlindad i plastfolie.

Lelle var med där o fixade med ditt o datt.

Jag förberedde dukningen på logen.

Enkelt men vackert. Rullen i glaset var menyn ihoprullad med balband.

Vi använde lågloftet till alla uppläggningar. Katta, Anette Hurtig o jag fixade maten.

Ordning o reda på förätten.

Serveringspersonalen är laddad.

Ingrid, Ingrid & Ingalill småpratar på gården innan festen.
Det blev succé o alla gäster var mycket nöjda.

Vi hade många fester på lågloftet och här är det dukat till bröllop.

Bordsdekorationen hämtade jag i min trädgård.

På denna fina vagnen dukade vi upp bufféer av olika slag.

Här en annan fest med annan dukning.

En interiörbild från lågloftet och jag bara älskar den. Så vackert!

Blåherremölla .. här har jag bara ljusa o glada minnen.
Nu är Möllan såld och jag hoppas att den nya ägaren öppnar upp caféet igen så att vi kan njuta av den alldeles speciella atmosfären som finns här.
Dagens Noni: Fram till att jag börjar skola i höst ( måtte jag bara komma in på ngn av de linjer jag väljer) så ska jag ägna mig åt att utveckla den företags idé det innebär att jobba i ett nätverksföretag. En alldeles underskattad och så väldigt enkel affärsidé. I det här fallet så är min älskade Noni egentligen inte alls viktig. Man kan bara se det som om att man på köpet också kan få en bättre hälsa.
Men nu vill jag lära ut affärsidén om hur man enkelt kan tjäna pengar - att skapa sig en passiv inkomst... jag bara älskar det ordet, passiv inkomst!
Juice Your Body.
Åh, Blåherremölla är ju bara så vackert! Tack för de fina bilderna.
SvaraRaderaFint att höra att du verkligen gör det du vill. Klart man får ändra sig. Men det viktigaste är ju att man gör vad man vill och hela tiden följer sitt hjärta.
Hoppas du kommer in på den utbildning du känner mest för! Kram