I båda fallen har detta skett.
Jag har också lärt mig att LCHF inte är en diet utan ett förhållningssätt till maten och dess historia utifrån den kost vi åt förr och de folksjukdomar som vi lever med idag. Ett sätt att leva.
Med kunskap har jag bekämpat mina förutfattade meningar i båda fallen. Och dessutom fått egen erfarenhet.
Som gammal livsmedelstekniker med ett djupt intresse för hur maten påverkar oss inuti och utanpå är jag glad att jag har en öppen attityd till allt i livet och kan ändra mig i sådant som jag trodde att jag visste.
Här får ni nu ett LCHF recept på goda lasagnen.
Det är hämtat ur denna mycket trevliga boken med Dr Annika Dahlqvist som är och varit en föregångare till LCHF.
Läs den om du vill lära dig ngt nytt och är modig nog att ompröva dina tankar!!
Börja med att göra en köttfärssås.
Här är mina ingredienser.
Kallpressad rapsolja från Österlen, smör, salt, svartpeppar, basilika, kalvfond, krossade tomater, tomatpuré.
Bryn köttfärsen i smör & olja och häll i övriga ingredienser.
..låt småputtra medans du skär squasch i skivor på längden...
.. och blandar övriga ingredienser som ersätter ostsåsen.
Riven ost, ovispad grädde, keso och turkisk yoghurt.
Varva, köttfärssås, squasch och oströran i lager i en ungssäker form.
Toppa med ost överst. TADAAA!
175 grader i ca 40 minuter!
Nu ska vi äta!
Juice Your Body
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar